Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast

Arbitragebeleid

Arbitrage is een zeer belangrijk onderdeel van de hockeysport. Het behalen van een scheidsrechterkaart verhoogt je eigen spelregelkennis en daarmee het spelplezier in je eigen team. Om te komen tot voldoende arbitrage op alle niveaus is een positieve attitude t.a.v. het "fluiten" binnen de club noodzakelijk. Alleen dan kan arbitrage, zowel kwalitatief als kwantitatief, het gewenste niveau bereiken en behouden.

Scheidsrechtersregeling HCW

Misschien is fluiten niet je hobby. Wel is het een taak die verplicht is bij HCW als je aan de competitie deelneemt. Elke weekend zijn er scheidsrechters nodig. Want zonder scheidsrechters, geen wedstrijden. Zelf ben je ook blij met mensen die jouw wedstrijd fluiten. Helemaal als ze dat ook nog goed en gemotiveerd doen.

Bij HCW worden alle leden vanaf 13 jaar die nog geen certificaat hebben aangemeld door de club om deel te nemen aan het scheidsrechters examen. Echter worden er ook scheidsrechters ingedeeld die nog geen certificaat hebben. Zij worden op het moment van fluiten begeleid door een ervaren scheidsrechter. 

De scheidsrechterscommissie maakt aan het begin van de competitie een schema wanneer welk team verantwoordelijk is voor het aanleveren van scheidsrechters. Zo voorkom je dat er scheidsrechters worden ingepland op momenten dat hij of zij helemaal niet kan. Onderling binnen de teams maken de leden dan (evt. onder begeleiding van trainer en/of coach) een overzicht met wie welke wedstrijd gaat fluiten en leveren tijdig de namen en data in zodat ze ingedeeld kunnen worden.


Wij willen de scheidsrechtersregeling bij een ieder nogmaals onder de aandacht brengen, zodat ook de coaches en de ouders op de hoogte zijn van deze regeling.

  • De scheidsrechter dient 15 minuten voor aanvang wedstrijd zich te melden. Dit voorkomt een hoop ergernis bij spelers en coaches en laat aan de tegenpartij professionaliteit zien.
  • Bij verhindering ben je zelf verantwoordelijk voor vervanging
  • Als je niet komt fluiten zonder voor vervanging te zorgen, zal je bij de volgende thuiswedstrijd 1 wedstrijd extra fluiten.
  • Wanneer je dan alsnog niet komt opdagen dan zal hij/zij ter verantwoording worden geroepen bij de Scheidsrechterscommissie.

Vervanging scheidsrechter

Het is de zorg en verantwoordelijkheid van de scheidsrechter om bij verhindering tijdig voor adequate (dat wil zeggen: tenminste van hetzelfde niveau) vervanging zorg te dragen en dit voorafgaand aan de wedstrijd via email aan de scheidsrechterscommissie door te geven ([email protected]) . De scheidsrechter is en blijft ervoor verantwoordelijk dat de door hem/haar aangezochte vervang(st)er daadwerkelijk verschijnt om de desbetreffende wedstrijd te fluiten.

 

Hoofdsponsoren

Sponsoren

Agenda

9-7 Hockey Kamp
Toon hele agenda

Statistieken

zaterdag 2 juli 2022
Aantal leden (info) 158
Nu online 25
Leden met @ 100,0%
SMS Bereik (teams) 60,8%

Mededelingen

Vandaag Jarig


Er zijn geen leden jarig vandaag

Clubcompetitie

1. Mix D8
2. Jongens C Zaal
3. Dames 2 Zaal
4. Dames 1
5. Meiden B1
hele clubcompetitie..

BAS

(% bezetting bar)
juli 0 %
augustus 0 %
september 0,00 %

Laatste reacties

vandaag geen reacties

Recente verslagen

Nog geen verslagen.

Clubprestaties

overall greengeelred
week greengeelred

overall: 27% |week: %